الثلاثاء، 23 أكتوبر 2012

طريقه سهله جدااا لعمل المكرونه بالباشميل ؟؟؟؟









المقادير المطلوبة:
- مكرونة مسلوقة
- صلصة الباشميل
- لحمة مفرومة معصجة
والآن لعمل اللحمة المعصجة نستخدم:
- بصلة مفرومة
- لحمة مفرومة
- حبة طماطم مفرومة
- صلصة طماطم
- فصين ثوم مدقوقين (هناك من لا يفضل استخدام الثوم)
- ملح وفلفل أسود وبهار
طريقة عمل اللحمة:
نسخن الزيت عالنار ثم نضيف البصل المفروم ونقلب قليلا إلى أن يذبل لونه

نضع اللحمة فوقه ونقلب جيدا
تترك إلى أن يتغير لونها إلى اللون البني ثم نضيف الثوم ونقلب
(تذكرة هناك من يفضل ألا يستخدم الثوم)

تضاف الطماطم وتقلب جيدا

تضاف الذرة (أو الخضار) ونقلبها وتترك إلى أن تذبل الطماطم
(تذكرة هناك من يفضل ألا يستخدم الخضار أو الذرة)

ثم نضيف الصلصة

تترك على النار إلى أن تتسبك وتصبح جاهزة


لعمل البشاميل نحتاج إلى:
ـ سمن او زبده
ـ دقيق حسب الطلب 
- لتر من الحليب أي تقريبا أربع أكواب
- ملح وفلفل أسود وبهارات
 نضع السمن او الزبده على النار عندما تسخن نهدىء النار او طفىء النار علشان لو حطينا الدقيق بعد كده والنار عاليه ممكن تتكتل منك ونضيف الدقيق حبه حبه مع التقليب المستمر حتى تصبح متماسكه وبعد كده نظيف اللبن حبه حبه مع التقليب المستمر برده حتى يصبح قوام البشاميل مابين متماسك وطرى يعنى  وبعد كده تضيفى بقى التوابل بتاعتك والملح حسب الطلب 


و الآن التطبيق (وضعها في الطبق)

اللحمة جاهزة والبشاميل جاهز والمكرونة خلاص اتسلقت

نضع المكرونة المسلوقة في طبق عميق أو قدر ونضيف فوقها نصف كمية البشاميل



نقلب المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجوا وممكن إضافة القليل من الجبنة الموزاريلا معها



نحضر صينية الفرن وندهنها بقليل من الزبدة ونغطي قاع الصينية و الحواف بالدقيق او البقصمات

نضيف طبقة من المكرونة


ثم نفرد فوقها اللحمة


ثم طبقة المكرونة الثانية
و نغطيها تماما


ثم باقي صلصة البشاميل

ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة أو أكثر إلى أن تتحمر الأطراف


نفتح الشواية و نحمر الوجه


نتركها تبرد شوية قبل التقطيع حتى لا تهترئ أثناء التقطيع
 
وبالهنا والشفا 




التعليقات: 0

Post a Comment

إجمالي مرات مشاهدة الصفحة